Czas na kiszonki. Przygotowujemy przetwory z dobrymi mikrobami do zasilenia naszego systemu odpornosciowego. Teraz bardziej niż kiedyś dociera do nas, że w świecie mikroorganizmów mamy strasznych wrogów ale też i wspaniałych ochroniarzy.
Nasza sąsiadka Ela eksperymentuje z kiszeniem warzyw z EMami.
Ostatnio jedliśmy taką przepyszną sałatkę, oto przepis:
Poszatkować główkę kapusty, wymieszać ją z 1 kg rozdrobnionej marchewki, 1 selerem, 1 kalafiorem.
Dodać pokrojone liście buraka liściowego i selera naciowego, kopru, oregano, 1 czosnek, Posolić niewielką ilością soli i wymieszać razem. Jak puści sok, ubić w słoikach. Do każdego dodać 1 łyżkę soli, 1 łyżeczkę EM probiotyk i przyprawy: kurkumę i imbir.
Gratuluję takiego pomysłu z wykorzystaniem EMamów – mam nadzieję że bedę mogła liczyć na następne ciekawe pomysły.
Czy otworzycie Państwo sklep z produktami EM w Gdyni ?
Czy w 2021 roku będą organizowane przez Państwa warsztaty ?
Pozdrawiam Danuta Krygier Gdynia
Dzień dobry
Dziekuję za miłe słowa
W Gdyni na pewno są już jakieś sklepy gdzie EMy można kupić . Trzeba zajrzyć na stronie poducenta i tam szukać distrybutor najbliżej .
Dobry pomysł z warsztatami EMowe
Porozmaiwam z moim męzem i ustalimy datę
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Nicole