Klasyczny program ochrony sadów za pomocą Efektywnych Mikroorganizmach składa się z 5 oprysków w ciągu sezonu.
1. Pierwszy zabieg wykonuje się kiedy pojawiają się zawiązki roślin (20-40 l EM-NA + 2-4 l EM-5 na ha)
2. Drugi raz w fazie pąka, przed rozpoczęciem kwitnienia (10-40 l EM-NA + 3-6 l EM-5 na ha)
3. Kolejny oprysk pod koniec kwitnienia, na początku zawiązywania owoców (10-40 l EM-NA + 3-6 l EM-5 na ha)
4. Czwarty zabieg wtedy, gdy rosną owoce przed okresem dojrzewania (10-40 l EM NA + 3-6 l EM 5 na ha)
5. Ostatni oprysk po zbiorach w celu rozkładania liści i regeneracji roślin (40 l EM NA na ha)
Bardzo chciałabym zjeść owoce z takiego Em-owego sadu. Czy te sady są tylko na potrzeby własne właścicieli ? Czy można będzie nabywać ich plony ?
Serdecznie pozdrawiam,
Fanka E-MAIL-ów
Jest kilka sadów których znam gdzie używają EM , jeden z nich od którego regularnie kupujemy owoców to Pan Sawicki 69194245 Tu na Lubelczyznie . Swoją drogę warto byłoby miec bazę danych z rolnikami i sadownikami używające EMY . Pozdrawiam