EM-X Gold® 500ml – japoński bezalkoholowy napój fermentowany, opracowany przez prof. Teruo Higę wg tradycyjnej japońskiej receptury.
Oczyszcza organizm z wolnych rodników
i toksyn, spowalnia procesy starzenia, poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego. Wyraźnie zwiększa wytrzymałość psychiczną i fizyczną i pomaga organizmowi pokonywać alergie.
Z czego się składa EM X Gold
EM-X GOLD zawiera koralowiec Sango, a dokładniej uzyskany z niego wapń koralowy. Piasek koralowy, z którego uzyskiwany jest wapń z koralowców Sango, powstaje poprzez naturalną erozję obumarłych koralowców. Proces pozyskiwania piasku koralowego NIE WYMAGA niszczenia żywych raf koralowych!
Koralowiec Sango zawiera dwie najważniejsze substancje mineralne – wapń i magnez – w idealnej proporcji przyswajalnej dla organizmu ludzkiego oraz około siedemdziesiąt innych substancji mineralnych i pierwiastków śladowych, w kombinacji zaskakująco podobnej do tej, która występuje w ciele człowieka.
Wapniowi koralowemu z Okinawy przypisuje między innymi się następujące działanie: Ogólna poprawa równowagi kwasowo-zasadowej i redukcja podatności na infekcje i alergie.
Dzięki wieloletnim badaniom prowadzonym przez prof. Higę, udało się opracować specjalną metodę fermentacji, która umożliwia połączenie składników i informacji pochodzących z koralowca Sango ze znanymi już pozytywnymi cechami EM Efektywnych Mikroorganizmów®.
Badanie krwi po stosowaniu EM-X Gold®
Więcej informacji:
Relacja z wykładu prof Tanaka – wersja do posłuchania
Wpisy powiązane: