EM-X Gold® to japoński bezalkoholowy napój fermentowany, opracowany przez prof. Teruo Higę wg tradycyjnej japońskiej receptury, źródło różnorodnych antyutleniaczy, które:
Oczyszcza organizm z wolnych rodników i toksyn, spowalnia procesy starzenia, poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego. Wyraźnie zwiększa wytrzymałość psychiczną i fizyczną i pomaga organizmowi pokonywać alergie.
EM-X GOLD zawiera koralowiec Sango, a dokładniej uzyskany z niego wapń koralowy. Piasek koralowy, z którego uzyskiwany jest wapń z koralowców Sango, powstaje poprzez naturalną erozję obumarłych koralowców. Proces pozyskiwania piasku koralowego NIE WYMAGA niszczenia żywych raf koralowych!
Koralowiec Sango zawiera dwie najważniejsze substancje mineralne – wapń i magnez – w idealnej proporcji przyswajalnej dla organizmu ludzkiego oraz około siedemdziesiąt innych substancji mineralnych i pierwiastków śladowych, w kombinacji zaskakująco podobnej do tej, która występuje w ciele człowieka.
Wapniowi koralowemu z Okinawy przypisuje między innymi się następujące działanie: Ogólna poprawa równowagi kwasowo-zasadowej i redukcja podatności na infekcje i alergie.
Dzięki wieloletnim badaniom prowadzonym przez prof. Higę, udało się opracować specjalną metodę fermentacji, która umożliwia połączenie składników i informacji pochodzących z koralowca Sango ze znanymi już pozytywnymi cechami EM Efektywnych Mikroorganizmów®.
Jak używamy EM-X Gold® ?
Prof. Higa zaleca codzienne wypijanie 10-30 ml EM-X Gold® ogrzanego do temp. 80-90oC razem z herbatą, kawą lub wodą. Poprzez jednorazowe ogrzanie napoju EM-X Gold® wzmacnia się jego energia, a także znacznie wzrasta jego potencjał oksydoredukcyjny (siła antyutleniania).
Więcej informacji:
Relacja z wykładu prof Tanaka – wersja do posłuchania
https://falaem.pl/sklep/em-x-gold-suplement-diety/
Badanie krwi po stosowaniu EM-X Gold®